divendres, 6 de novembre del 2009

La castanyada del curs 2009-2010

LA CASTANYADA 2009-2010

Aquest curs com cada any hem celebrat la festa de la castanyada a la nostra aula. Primer de tot vam preparar la recepta dels panellets i vam anar a la cuina a fer-los. Després el dia 28 vam menjar les castanyes i els panellets a la classe.


RECEPTA DELS PANELLETS.

ingredients:
- 1 quilo de farina d’ametlles
- 3/4 quilo de sucre
- mig quilo de patates
- pinyons , codonyat , sucre , ametlles ,cireres i coco ratllat ( per decorar )

procés:
- Fem bullir les patates amb pela.
- Quan estiguin fredes les pelem i les triturem ben xafades .
- Agafem el sucre, l'ametlla i les patates i fem una massa.
- Ho deixem reposar unes 12 hores aproximadament .
- Un cop la massa està reposada fem les bolets i les decorem com més ens agrada.

COMPRANT I FENT ELS PANELLETS.


En arribar a la cuina ens vam rentar les mans, ens vam posar uns guants i vam posar els diferents ingredients a damunt de la taula. En els plats i vam posar les ametlles, el codonyat, les cireres, els pinyons i el coco ratllat. Vam fer moltes boles i hi vam anar enganxant les cireres al mig de cada bola, i els altres els vam arrebossar amb pinyons, ametlles o bé coco. Un cop ben decorats els senyors de la cuina els van posar al forn i ens els van tornar cuits.

MENJANT ELS PANELLETS I LES CASTANYES.


Abans de sortir al pati, unes nenes van parar taula, van posar unes estovalles de quadres blaus, gots, plats i tovallons. En entrar del pati vam pujar a classe, ens vam asseure i vam començar la festa. Vam escalfar les castanyes al microones i ens les vam repartir i en diferents safates vam posar els panellets per anar picant. Ens vam repartir les begudes i vam anar menjant.Per animar la festa vam posar música amb l’ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada