dimarts, 28 d’abril de 2009

La castanyada



LA CASTANYADA


Els alumnes de l’Aula Oberta i la USEE el dia 31 vam celebrar la castanyada. Uns dies abans vam fer panellets.
El primer dia vam anar a comprar els ingredients per poder fer els panellets a la classe.
La massa dels panellets la vam portar preparada de casa i a la cuina de l’institut vam preparar els panellets.
En vam fer de diferents maneres, de pinyons, d’ametlla trencada, de coco, rodons amb una ametlla al mig, rodons amb una cirera, de codonyat...
Un cop els vam tenir fets els vam posar damunt de pa d’angel per tal q
ue no s’enganxessin al forn i els vam coure.
El dia de la castanyada la vam celebrar a la classe, vam portar fanta, coca-cola, sucs de fruita, xocolata amb llet, xocolata sense llet i com no castanyes torrades i els panellets que vam fer.
Vam menjar i després vam posar música, alguns van ballar el regeton i també vam fer fotos.
La recepta dels panellets és:
- Per fer la pasta base:
1 kg. d’ametlles ratllades
1/2 Kg. de sucre
1 patata o moniato de 200 grs. (bullits)
1 rovell d’ou
Es barregen tots aquests ingredients i tindrem la pasta base.
- Amb 150 grs. de pinyons: Es fan boletes, es passen per clara d’ou batuda i s’hi enganxen els pinyons. Amb un pinzell es pinten amb rovell d’ou per donar un color daurat.
- Es poden fer amb diversos gustos i formes. Afegint-hi:
coco ratllat
cacau en pols
cafè en pols
ratlladura de pela de llimona, etc.
- Es couen al forn al màxim uns 5/10 minuts.


Mario Jiménez (1r ESO D)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada